katana_eshop
sabii de panoplie
Sabie si pumnal de ceremonii ale Cavalerilor Masoni
cod ML-TN-4915RD-G

Specificatiile sabiei

Lungimea totala: 1115 cm;
Lungimea lamei: 918 cm;
Materialul: otel inoxidabil 440;
Prezentare pe placa de lemn.

 

Specificatiile pumnalului

Lungimea totala: 39 cm;
Lungimea lamei: 25 cm;
Materialul: otel inoxidabil 440;
Prezentare pe suport de plastic.

Francmasoneria a fost comparata cu un salcâm batrân care are mai multe radacini (miscari, societati, bresle sau ordine mai mult sau mai putin esoterice, de la care a mostenit idei, ritualuri si simboluri) si mai multe ramuri (obedientele si ritualurile actuale).
Multe legende, unele ostile, circula despre originile masoneriei: unele implica preotii Egiptului antic, altele pitagoreicii, altele pe Cavalerii Templieri. Însisi francmasonii sunt de pareri diferite în aceasta privinta: ce este sigur, potrivit spuselor istoricului mason Albert Mackey, este ca francmasoneria în forma ei actuala apare în Marea Britanie în secolul XVIII.

Disponibil si in varianta fara pumnal (doar sabia).

Principalele simboluri masonice sunt cele „Trei Mari Lumini": Echerul, Compasul si „Volumul Sfintei Legi" (cel mai renumit dintre simbolurile masonice), precum si litera „G", scrisa în interiorul unui echer si al unui compas, care reprezinta de fapt initiala cuvântelor God (zeu), geometrie, generare, geniu, gnoza... Albert Mackey considera ca masonii au fost învatati ca „Masoneria si geometria sunt sinonime" si ca „simbolurile geometrice care se gasesc în ritualurile Francmasoneriei moderne pot fi considerate ramasitele secretelor geometrice cunoscute de masonii Evului Mediu, despre care acum se crede ca s-au pierdut". Geometria oculta, denumita uneori „geometrie sacra", foloseste de mult timp simboluri geometrice, ca de exemplu cercul, triunghiul, pentagrama, precum si altele, pentru ilustrarea unor idei metafizice si filozofice.

Referinte:
1. www.wikipedia.org

 


Stoc disponibil: la comanda
Pret: 980 RON
880 RON

  PLATA RAMBURS formular comanda

CONDITII GENERALE:

Transport gratuit pentru toate comenzile, pe teritoriul Romaniei.
Garantie 12 luni pentru toate produsele.
Expediere rapida pentru produsele aflate in stoc, maxim 48 de ore, de obicei a doua zi
Imaginile sunt cu titlu informativ. Unele diferente pot aparea (ex.: inscriptie lama).
Raspuns prompt la solicitarile dvs.: order@sabiidepanoplie.ro

Ne rezervam dreptul de a ne selecta clientii, in conditiile in care v-au fost expediate comenzi si nu au fost onorate <adresa incorecta, plata neefectuata etc.>

 
Sabii de panoplie © 2010-2013 • Termeni si conditii
noutati
 
 
Va tinem la curent cu produsele noi!
 
 
Urmariti-ne si pe
Wordpress.com